Taller de Cervesa Artesana – Diumenge 2 de juny

TALLER-CERVESA

Si ha ha una beguda amb història, aquesta és la cervesa. Ens hem de remuntar
com a mínim al 3.000 a.c. per trobar-ne el seu origen. Va aparèixer
simultàniament a tots els continents, com el pa, això si cadascú la feia amb
el cereal que tenia més a mà: blat, arròs o blat de moro.

Si parlem de Catalunya, diríem que es terra d’oli i de vi, però no de
cervesa i ens equivocaríem, a casa nostra s’han trobat les restes més
antigues d’Europa, que demostren que aquí ja es feia cervesa al Neolític.
Aquestes restes es troben a la cova d’en Sadurní a Begues.

Aquests darrers anys a Catalunya ha començat un moviment de ressorgiment de
la cervesa artesana com ja va passar fa anys a França o Itàlia. La cervesa
artesana és un producte natural, sense la filtració ni la pasteurització de
la cervesa industrial. Aquest tipus de producte manté intactes les
propietats nutritives i la plenitud dels sabors; a més conté el llevat viu
que permet que el producte dins l’ampolla segueixi evolucionant.

Molts afeccionats que van començar fent cervesa casolana han acabat
convertint la cervesa en la seva professió. Arreu de Catalunya han sortit un
munt de microempreses de cervesa artesana que fan productes d’alta qualitat
apreciats arreu d’Europa.

Qui ens impartirà el taller que farem a Argençola és un d’aquests
microcervesers, en Sergi Torres, que fa uns anys que produeix “La
Segarreta”, una cervesa rosa d’alta fermentació amb un 40% de blat i un 60%
d’ordi que sorgeix a Santa Coloma de Queralt (Baixa Segarra) terra de cereal
tot i que actualment pertanyi a la Conca de Barberà, país de vins.

“La Segarreta” la podreu tastar, si no ho heu fet encara, al III Mercat de
les Espècies d’Argençola que es farà el proper dissabte 15 de juny.

Al taller començant pels ingredients bàsics: aigua, malt (d’ordi i/o blat),
flor de llúpol i llevat, els assistents podran seguir pas a pas el procés i
fer la seva pròpia cervesa casolana. Com que el procés d’elaboració de la
cervesa requereix temps, el taller durarà tot el dia, amb una pausa per
dinar al migdia, dinar que ja està inclòs en el preu.

El taller es farà a l’Ajuntament d’Argençola el diumenge 2 de juny de les 10
del matí a les 6 de la tarda. El preu és de 40 euros (amb el dinar inclòs) i
les places són limitades.

Cal inscripció prèvia amb la butlleta que podreu trobar a la web de El
Trill, Associació cultural del terme d’Argençola:  www.eltrill.org
<http://www.eltrill.org/>
El Trill
Associació cultural del terme d’Argençola

 <http://www.eltrill.org/www.eltrill.org
 <http://www.facebook.com/home.phphttp://www.facebook.com/home.php

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s