Al matí d’aquest dissabte varem fer teoria de l’aparell digestiu, desprès varem acabar de preparar algunes tintures i macerats oliosos que portaven unes 4 setmanes en contacte, a temperatura ambient, les parts de les plantes i els solvents… tocava filtrar una tintura de marrubí (1:10) per prendre via oral barrejada amb una infusió per refredats i per expectorar, un vi de diferents especies pel refredat i tos, i també, un macerat en oli de sèsam per varius i morenes.

A la tarda, tocaven condiments, vins i licors. Entre aquests darrers varem preparar un licor de canyella i un licor de vainilla què son molts senzills. Un altre licor que agrada molt, de nous verdes i taronja, però que trigarem 6 mesos a provar-lo. Però, no se si us esteu preguntant … nous verdes? Si es cullen al juny! Doncs si, una de les millors maneres de transformar les herbes a nivell casolà és assecar-les, fer preparats o congelar. Per això sempre tinc unes nous verdes congelades, a mes a mes, de flors de saüc per a fer bunyols, d’alfàbrega, julivert, …

tintures.macerats.blog

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s