“Botànica a la cuina, una tradició o una moda” Les espècies, i les herbes i flors silvestres.

Jornada Tècnica a Argençola

dissabte 7 de juny al matí. En el marc del IV Mercat de les Especies d’Argençola el 7 i 8 de juny 2014

MERCAT ARG.JUNY

Dia: Dissabte 7 de juny
Horari: de les 9 del matí a les 2 del migdia
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament d’Argençola
Destinada a: Professionals del sector gastronòmic, mestres d’escoles de cuina, xefs de restaurants i altres interessats. També es vol generar un espai d’intercanvi de coneixements entre productors, indústries, associacions de consumidors i interessats en general amb els professionals.

Preu: gratuïta
Aforament: 60 places
Cal inscripció prèvia al mail: associacioeltrill@gmail.com
Per a més informació: http://www.eltrill.org

 Objectius:

Posar en valor totes aquelles espècies desaprofitades que estan al nostre abast proper.

Conèixer la natura que ens envolta i posar nom a les herbes que xafem.

La interacció amb la natura dona peu a l’aprofitament.

Recuperar l’aprofitament d’herbes silvestres.

Volem gustos nous i saludables i els tenim molt a prop.

Les espècies no són nomes canyella, nou moscada i clau, també ho son el romaní, farigola, llorer, marduix, hisop, o l’all rosa.

Recol·lectar de forma sostenible i segura.

Com fer-les servir, quins preparats es poden fer i amb quins altres ingredients

 Programa:

– A les 9 del matí: Presentació de la Jornada

– D’un quart de 10 a tres quarts de 11 del matí: “Gastrobotànica, plantes silvestres a la cuina. Tradició o negoci d’avantguarda?” a càrrec d’Evarist March, Etnobotànic, director de Naturalwalks i col·laborador del Celler de Can Roca

– De tres quarts de 11 a les 11 del matí: Pausa – D’un quart de 12 a les 12 del migdia: “Quines Espècies es troben a Catalunya i on es distribueixen. Identificació, recol·lecció i aprofitament de flors, fruits i herbes silvestres comestibles” a càrrec d’Astrid van Ginkel, assessora i divulgadora sobre els usos de les plantes, responsable de http://www.fitomon.com

– De les 12 a tres quarts de 1 del migdia: “Gastronomia salvatge i cuina silvestre: com utilitzar i preparar les herbes per incorporar-les a la dieta i a la cuina casolana”, a càrrec de Montserrat Enrich de http://www.gastronomiasalvatge.com

– De tres quarts de 1 a dos quarts de 2 del migdia: “Valor emocional i eco turístic del paisatge comestible que ens envolta: coneixement, oportunitats pel territori i riscos” a càrrec de Marc E. Casabosch, escriptor i comunicador. Autor entre d’altres del llibre “Deliciosa Natura, un món d’aventures comestibles per descobrir flors, herbes i fruits silvestres”

– A dos quarts de 2 del migdia: Cloenda de la Jornada Tècnica i Degustació de plats elaborats amb espècies, flors i fruits i/o herbes silvestres de temporada que portin els participants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s