Aprofitament de les Flors d’Alfàbrega, Albahaca (Ocimum basilicum L.).

alf

Planta anual de la Família de les Labiades que pot arribar a fer 60 cm. És una planta què ens ha arribat d’Àsia i únicament viu si la Cultivem.

Es recol•lecten les fulles mes grans de sota y per què es faci mes gran i duri mes temps, s’han d’anar tallant les flors tan aviat surten. Aquest és el moment de fer oli aromàtic tot macerant les flors en un oli vegetal.
Les fulles picades al moment, sinó s’oxiden de seguida i s’enfosqueixen, serveixen per a condimentar amanides, arròs, pasta, patates, sopes de verdures, bolets, ous, guisats de qualsevol tipus. Una manera és fer salses per a acompanyar, la mes coneguda és el pesto. Es pot consumir fresca o seca, però quan es desseca perd moltíssim l’aroma. Jo faig un preparat de les fulles, all i oli, i ho congelo en petites porcions, que utilitzo durant el hivern. Les fulles tenen propietats medicinals, doncs afavoreixen la digestió i ajuden a reduir els espasmes gàstrics. Es recomana contra els paràsits intestinals.
Ingredients del pesto, fer-la al moment:
• 50 g de fulles d’alfàbrega fresca
• 2 alls
• 40 g de pinyons (poden ser ameles, avellanes o nous)
• 1/2 got d’oli d’oliva verge extra (120 ml)
• 100 g de formatge parmesà en pols
• 100 g de formatge de cabra en pols
• Sal
• Per a conservar la salsa cal posar-hi una capa d’oli al damunt i desar en un lloc refrigerat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s